G1Free AB - Ett rehabiliteringshem för kvinnor mitt i Dalarna
RSS

Senaste inläggen

En dag på G1Free
Sommaren hos oss!
En alldeles vanlig morgon på gården!
Norrlandsturné
Första stugan är helt klar
drivs av

Min blogg

En dag på G1Free

December -Januari har varit en innehållsrik månad för G1Free. I december fick vi en klient och 5 valpar, januari bjöd på 3 valpar till.
Denna Klient har visat sig vara otroligt hundintresserad och dessutom duktig med dem, så hans ansvarsområde har blivit att ta hand om de förstfödda valparna. Nu bor de i hans hus och han ger dom mat och sköter om deras valprum alldeles oklanderligt. 
Detta är precis vad G1Free handlar om... Ansvar som är kul gör att ansvar faktiskt kan vara helt ok.

Sommaren hos oss!

Den 5:e Juni var en stor dag i VÅRT liv. 
Då fick G1Free sin första klient
Efter den dagen förändrades ALLT och både jag och Carin levde helt plötsligt i vår dröm!

Att få hit en människa som vi kunde dela med oss ALLT vi har och har varit med om har varit underbart, förtrollande, magiskt och ibland oerhört slitsamt! Varför slitsamt undrar ni? Ja, varför? Att träffa en människa som farit illa av "samhället" och som blivit ganska hårt hanterad gör ont att få insikt i.

En alldeles vanlig morgon på gården! En vanlig dag på  G1Free börjag klockan 08.00 på morgonen med att vi tar ut hästar och ger dom hö i hagen!
Att mötas av dessa individer som väntar på oss i hagen är inte direkt tråkigt. Här ser ni Dante (svensk Ridponny) och Zeke (Shirehäst) Båda blir ett år denna sommar och tillhör hästflocken. Dessa killar går i egen hage just nu tillsammans med andra hingstar och vallacker för att det inte ska bli några "oäktingar"

Norrlandsturné

Nu har vi landat i Sveg efter tre kommun besök med otroligt härlig respons. Både Carin och jag visste att vi satt på ett annorlunda och bra koncept, men vi visste nog inte HUR bra. Efter dessa tre besök med jättehärliga socialhandläggare och chefer får vi nästan nypa oss i armen för att inte tro att vi drömmer.
Att denna länk fattas i tillfrisknandeprocessen trodde nog vi att endast ett fåtal hade uppmärksammat, men oj vad fel vi hade.

Första stugan är helt klar

Sakta men säkert tar vi oss framåt, jag och Carin.. mot att kunna ta emot våra klienter. Inte alltid lätt att få till det med alla djuren. 16 hästar och 13 hundar.. Vi kämpar med tiden, varje dag. Mycket att göra. Måla stugor, ringa kommuner. Fylla i ett kilo papper till olika instanser..Kylan gör att allt tar längre tid. Fruset vatten, mer hö... och annat smått och gott.
Men som sagt. Nu är första stugan klar.. Vi har inte döpt den ännu men det lutar mot "sand", "ugglan" eller kanske "berg".

Från Idé till Verklighet

På denna blogg kommer du att kunna följa vår resa från idé till verklighet.
Här började allting, i detta hus som vi kallade "drängstugan" formades en idé allteftersom huset tog form.Meningen var att vi skulle hyra ut det.. ,men någonstans kändes det inte bra... Detta lilla hus har funnits sedan 1700-talet och det var där gårdens drängar och pigor har bott. När renoveringen påbörjades hittade jag massa gamla böcker, stolar och andra gamla saker som jag behöll och har ställt in i huset nu när det är nyrenoverat.
Hemsida drivs av  Vistaprint